SPORCULARDA EN ÇOK KAS LİF YIRTIKLARI GÖRÜLÜYOR
ACIPAYAMDenizli Devlet Hastanesi Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Devrim Şükrü Ayral, "Sporcularda en çok karşılaştığımız durum kas lif yırtıklarıdır. Sporcularımız sprint atarken ya da şut çekerken kas ve tendonlarını yırtıyorlar" dedi.
Uzm. Dr. Ayral, spor hekimliğinin çok kapsamlı bir branş olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de spor hekimliği ön çapraz bağ yaralanmaları, dış yan bağ, iç yan bağ yaralanmaları, menisküs yaralanmaları, diz sakatlıkları, omuz sakatlıkları, ayak bileği burkulmaları, kas tendon yırtıkları, yaşlılarda kireçlenme gibi durumlar ile ilgilenir. Bu hastalıkların tanı ve tedavisini düzenler. Bizim branşımızda en çok karşılaştığımız durum ise kas lif yırtıklarıdır. Sporcularımız sprint atarken ya da şut çekerken kas ve tendonlarını yırtıyorlar. Bunları biz akut dönem tedavisi, orta dönem tedavisi ve kronik dönem uzun vadeli rehabilitasyon tedavileri ile aşama aşama tedavi ediyoruz. Kas ve tendon dokusunun iyileşmesini sağlıyoruz. Bazı profosyonel özellikli sporcularda tekrar kas lifi yırtığının oluşmaması için lokal enjeksiyonlar ile hastanın daha çabuk spora dönmesini sağlıyoruz" dedi.
İlginizi Çekebilir
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı
Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.