© Haber Acıpayam 2022

“TAŞERON İŞÇİLERE SÖZÜMÜZÜ TUTTUK.”

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan; Cumhurbaşkanımızın taşeron işçilerin kadroya geçirileceğini müjdelemesi sonrasından medya mensuplarına demeç verdi;

 AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan; Cumhurbaşkanımızın taşeron işçilerin kadroya geçirileceğini müjdelemesi sonrasından medya mensuplarına demeç verdi;
Sözlerine “AK Parti İktidarı’nın tek gayesi millete hizmet, davası adalet, düsturu Hakka ve halka hizmet olmuştur.”diyerek başlayan Özkan:” Hükümetimiz iktidarı boyunca verdiği tüm sözleri tutmuştur.
15 temmuz ihanetinin getirmiş olduğu sıkıntıların, maddi ve manevi olarak üstesinden gelmeyi bilmiş, duruşunu ve ferasetini asla kaybetmemiştir.” Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün verdiği müjde de, işçi kardeşlerimizin en önemli sıkıntısı olan kadrolu olarak çalışma konusunu üstü hal kapsamındaki 696 sayılı KHK ile kökten çözülmüştür.”dedi.

“MESELEYİ KÖKTEN ÇÖZMÜŞ OLUYORUZ”
Taşeron yasasının içeriği hakkında bilgi veren Sayın Özkan sözlerine şöyle devam etti:
“Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 8 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Bu arada komisyonlar, taşeronlar da ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyorlar. Böylece işçi kardeşlerimizin en büyük sorunu olan ve uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz.” diye ifade etti.
“BUGÜN, BU SABAH İTİBARİYLE, KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ BUNDAN SONRA KADROLU İŞÇİ OLACAK.”
Tüm taşeron firmalarda çalışan vatandaşlarımızın, bekledikleri ve bir an önce de hayata geçmesini istedikleri bu düzenlemeyi yılbaşından önce hayata geçirme sözünü, bütçe görüşmeleri sırasında verdiklerini belirten Özkan; “Şimdi bu sözü tutmuş olmanın sevincini yaşıyoruz. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak. Bu süreci başından sonuna kadar büyük dikkat ve özveriyle takip eden Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve süreç boyunca desteklerini esirgemeyen Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'a şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca her fırsatta işçinin hakkını koruyup gözeten, her platformda bunu ısrarla dile getiren ve taşeron işçilerimizle ilgili yapılan bu tarihi gelişmenin baş mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ediyor, bu düzenlemenin işçi kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”diyerek sözlerine son verdi.



İlginizi Çekebilir

DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu

Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

TÜM HABERLER