© Haber Acıpayam 2022

Yeşil Yaprak Ödüllerini Aldılar

Yeşilyuva Şehit Şemsi Yılmaz Anaokulu öğrencilerimiz Minik tema gönüllüsü oldular.

 Yeşilyuva Şehit Şemsi Yılmaz Anaokulu öğrencilerimiz Minik tema gönüllüsü oldular.
 
Proje kapsamında düzenlenen törene Kaymakamımız Sayın Ali ŞANLIER, Belediye Başkanı Hulusi ŞEVKAN, Yeşilyuva Askerlik Şubesi J.Ast.Kd. Bşçvş. İsmet  Pulcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat TOKYAY, TEMA Vakfı İl Koordinatörü Gökhan SEMİZ, Şube Müdürü Yılmaz BAYKUŞ, Mahalle Muhtarı Halil SARI, Okul Aile Birliği BAŞKANI Ömer YALÇINDAĞ, Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Arif ALADAĞ katıldılar.
 
Minik Tema, TEMA Vakfının çevre bilinci ve sürdürülebilir yaşam kavramlarını kazandırmak amacıyla yürüttüğü bir projedir. Projenin amacı okul öncesi çağdaki çocuklarımıza çevre bilincinin kazandırılmasıdır.
 
Tema gönüllüsü olan çocuklarımız tema kartlarını ve sınıfları adına düzenlenen yeşil yaprak ödüllerini aldılar.
 
Gökhan Semiz Tüm Avrupa´yı dolaştığınızda bir çok ülkeyi görmüş oluyorsunuz 11 bin bitki çeşidiyle karşılaşıyorsunuz. Sadece ülkemizde ise 12 bin bitki çeşidiyle karşılaşıyorsunuz. Bu durum ülkemizin bitki çeşitliliği bakımından he kadar zengin olduğunu gösteriyor. Bu doğal zenginliğimizi korumamız gerekiyor. Bunun yolu da eğitimden geçiyor dedi.
 
Cennet vatanımızın doğal güzelliklerinin korunması amacıyla  okullarımızda öğrencilerimizin çevre bilincini kazanmasına önem veriyoruz. Okulumuzun bu yönde önemli çalışmaları var Minik Tema projesinin yanında okul bahçesi de Acıpayam Belediyemizin katkıları ile bu yönde düzenlendi.
 
Çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için okullarımızdan desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Ali ŞANLIER´e, Belediye Başkanımız Sayın Hulusi ŞEVKAN´a, ayrıca Minik Tema çalışmaları ile Tema Vakfı İl Koordinatörü Gökhan Semiz´e teşekkür ederim dedi.

İlginizi Çekebilir

Kontrolsüz kavşakta iki otomobil çarpıştı; 1 yaralı

Denizli’de kontrolsüz kavşaktan dönmek isteyen otomobile Manisa-Denizli Karayolu istikametinde seyir eden başka bir otomobil çarptı. Kazada bir kişi yaralandı.

Denizli’de yollar göle döndü, sürücüler zor anlar yaşadı

Denizli’de akşam saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Ulaşımda aksaklıklar yaşanırken, bazı bölgelerde taşkınlar meydana geldi.

Hurda demirleri sanat eserine dönüştürdü

Denizli’de 14 yaşından bu yana eski eşyaları toplayan demir ustası, emekli olduktan sonra kurduğu mütevazi atölyesinde bunları sanat eserine dönüştürdü.

Saman yüklü tır devrildi; sürücü öldü, eşi ve çocukları yaralandı

Denizli’nin çardak ilçesinde saman yüklü tırın yağış nedeniyle kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında sürücü öldü, eşi ve iki çocuğu yaralandı.

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısı alevlere teslim oldu

Denizli’de 7 katlı bir apartmanın çatı katında başlayan yangın kısa sürede rüzgarın etkisiyle büyüdü. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu kontrol altına alınan yangın paniğe neden oldu, çok sayıda vatandaş sokakta yangını izledi.

Güvercin gübresiyle beslenen doğal fasulyenin hasadı başladı

Denizli'nin Çameli ilçesinde tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen meşhur Çameli sırık fasulyesinin hasadına başlandı. Güvercin gübresiyle beslenen ve doğal kaynak suyu ile sulanan fasulye, çevre illerde büyük ilgi görüyor.

TÜM HABERLER