© Haber Acıpayam 2022

AK Partili Tin; "Yapılan düzenlemeyle vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak"

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklifin TBMM Genel Kurulunda yasalaştığını duyurdu. Şahin Tin; “Düzenleme ile kamu alacaklarını yapılandırılıyoruz, cezalar siliniyor. Tüm vergi ve sigorta primi borçları ile trafik ve otoyol geçiş cezalarını yapılandırılıyoruz, 48 aya varan taksit imkanı getirdik. 2 bin liranın altındaki vergi borçları siliniyor. Düzenleme ile vatandaşımız rahat bir nefes alacak” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek kanunlaştığını söyledi. Türkiye’yi başta ekonomi olmak üzere tüm unsurlarıyla Türkiye Yüzyılına hazırlama gayreti içinde olduklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Vatandaşlarımıza ve şirketlerimize büyük kolaylık sağlayacak ve destek olacak yeni bir düzenlemeyi daha hayata geçirdik. Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların cezalarını kaldırıyor, yapılandırma imkânı sunuyoruz. Düzenleme hak sahiplerine hayırlı olsun. Vatandaşlarımızın işini kolaylaştırmak, destek olmak ve birlikte bu yolculuğu daha güçlü hale getirmek için birçok düzenlemeye imza attık. Bununla birlikte hem şirketlerimize hem de tüm vatandaşlarımıza daha rahat bir nefes alma imkânı sunuyoruz. Kabul ettiğimiz bu yasal düzenleme ile vatandaşlarımızın hangi türden olursa olsun vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kurumlara olan borçlarını yapılandırıyoruz” dedi.

“Ticari hayata omuz verdik”
Kanun ile ticari hayata destek niteliğinde bir adım atıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Bu düzenleme ile vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırdık. Bahse konu bu borçları belirli bir oranda yenileyip taksitle ödeme imkanı getirdik. Düzenlemeden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız 30 Nisan 2023 tarihine kadar ilgili idareye müracaat edebilecekler. Daha önceki yapılandırmalara konulan 36 ay vade oranını, yeni düzenleme ile 48 aya yani 4 yıla çıkardık. Davalı vergi ve prim dosyaları için taraflara ihtilafları sonlandırma fırsatı verdik. Matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine imkân sağladık. Gençlerimizin yükseköğrenim kredi borçlarının endekse bağlı olarak geçmişte oluşan borçlarını da sildik, endeks dışı borçlar için ise yapılandırma ve taksitle ödeme kolaylığı getirdik” dedi.

“2 bin lirayı aşmayan ve trafik ceza puanları siliniyor"
Milletvekili Tin, "Vergi dairelerine vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımızın bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aramadan borçlarını siliyoruz. Alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanları siliniyor, el konulan ehliyetler de iade ediliyor. Böylelikle 10 bine yakın ehliyet iade edilirken, 2,5 milyon sürücünün de ceza puanı siliniyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

TÜM HABERLER