© Haber Acıpayam 2022

Artık "Mutlu" ve güvende

Denizli'de sopayla dövüldüğü görüntüleri sosyal medyaya yansımasının ardından Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma altına alınan köpekten iyi haber geldi. Köpeğe "Mutlu" adı verildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "O artık burada mutlu ve emin ellerde" dedi.

Sopayla dövüldüğü görüntüleri sosyal medyaya yansımasının hemen ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda koruma altına alınan köpeğin sağlık durumu iyiye gidiyor. Vücudunun bazı bölgelerinde şişlik olan köpeğin bakım, tedavi ve rehabilitasyonu Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi'nde sürerken, yapılan kontrollerinde sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da şiddet mağduru köpeği ziyaret ederek tedavisi hakkında veterinerlerden bilgi aldı. Bir süre köpeği seven Başkan Osman Zolan, köpeğe "Mutlu" adını verdiklerini söyledi.

 

"Bu dünya hepimizin"

 

" Bu dünya hepimizin, bunu hiçbir zaman unutmamak gerek" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm canlılara sahip çıkıp koruma altına alınması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Osman Zolan, "Arzu etmediğimiz talihsiz bir olay olmuş. Tüm canlılara sahip çıkmamız, onları korumamız gerekiyor. Allah'ımın yarattığı canlıları korumak ve onları da bu dünyada yaşatmak gerekiyor. Bu dünya hepimizin, bunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Yaşanan olay sonrasında Türkiye’ye örnek olan Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’na can dostumuzu aldık. Veteriner arkadaşlarımız gerekli tedavi ve bakımlarını yaparak rehabilite etme çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

 

Burada mutlu ve emin ellerde

 

Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nda görevli veteriner ve çalışanların, şiddet gören "Mutlu" köpekle oldukça yakından ilgilendiklerini belirten Başkan Zolan, bir an önce yaşadığı travmadan çıkması adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Zolan, "Köpeğimizin adına 'Mutlu' dedik, o artık burada mutlu ve emin ellerde. Travmadan ve yaşamış olduğu stresten kurtarılarak, hem fiziki anlamda hem de yaşadığı travmayı atlatma anlamında çalışmalar yapılıyor" dedi.

 

Neler yaşandı

 

Denizli'nin Hallaçlar Mahallesi'nde bağlı bir köpeğin sopayla dövüldüğü görüntüleri 16 Ekim 2019 Çarşamba günü sosyal medyaya yansımıştı. Köpeğe uygulanan şiddet sosyal medyaya yansımasının hemen ardından Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı görevlileri tarafından teslim alınarak tedavisine başlanmıştı. Olayla ilgili ise sosyal medya görüntülerinde köpeğe şiddet uygulayan kişi hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

İlginizi Çekebilir

Denizli için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.

Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü

Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.

Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.

Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı

Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.

Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu

Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.

Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı

Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.

TÜM HABERLER