Başkan Zolan: "Engellilerimiz için ne kadar fedakârlık yapılsa azdır"
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen "Hayatı paylaşmak için ENGEL YOK" adlı programda, "Engelli kardeşlerimiz için ne kadar fedakârlık yapılsa azdır, amacımız onların hayatını kolaylaştırarak, mutlu olmalarını sağlamaktır" dedi.
"Hayatı paylaşmak için ENGEL YOK"
Başkan Zolan: “Engellilerimiz için ne kadar fedakârlık yapılsa azdır”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen “Hayatı paylaşmak için ENGEL YOK” adlı programda, “Engelli kardeşlerimiz için ne kadar fedakârlık yapılsa azdır, amacımız onların hayatını kolaylaştırarak, mutlu olmalarını sağlamaktır” dedi.
Denizli'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Hayatı paylaşmak için ENGEL YOK” adlı bir program düzenlendi. Program Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, burada yaptığı konuşmada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün farkındalık oluşturma adına önemli bir gün olduğunu ifade ederek, "Asıl engel insanlarımızın zihinlerindeki ön yargılardır. Toplumdaki her birey gibi eşit, adil bir ortamda yaşayabilmek istiyoruz” diye konuştu. Daha sonra katılımcıların beyaz güvercin uçurmasının ardından Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar farkındalık yürüyüşü düzenlendi.
Öğrencilerden muhteşem performans
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Denizli Vosvos Kulübü'nün klasik araçlarıyla eşlik ettiği yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda etkinlikler düzenlendi. Engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri mehteran, şarkı, dans ve halk oyunları gösterileri sundu. Vatandaşların ilgiyle izlediği programda öğrenciler muhteşem performansları ile ayakta alkışlanırken engelli sporcuların gösterileri ise büyük beğeni topladı.
“Önemli olan gönüllerdeki engeli kaldırabilmektir”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engellilerin sorunlarını daha iyi hissetmek, çözüm aramak ve yürüyüşü ona göre belirlemek adına çok başarılı bir gün geçtiğini söyledi. Kanuni düzenlemelerle bugüne kadar engellilere yönelik birçok güzelliklere kavuşulduğunu anlatan Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelli kardeşlerimiz için ne kadar fedakârlık yapılsa azdır, amacımız onların hayatını kolaylaştırarak, mutlu olmalarını sağlamaktır. Tüm kamu kurumları ve başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere inşallah engellilerimizin önündeki engelleri birer birer kaldırarak yolumuza devam edeceğiz. Önemli olan gönüllerdeki ve akıllardaki engeli kaldırabilmektir. Denizlimizde engellilerimize yönelik birçok projemiz oldu, bundan sonra da projelerimiz olmaya devam edecek.”
İlginizi Çekebilir
Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı
Denizli'de sokakta yaşanan tartışmanın ardından evde arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli kayıplara karıştı.
Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde çift, düğün dönüşü motosikletin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 ölü, 1 yaralı.
Kendisinden haber alınmayan gıda mühendisi 1 aydır kayıp
Denizli' yaşayan gıda mühendisi Cihan Köse, yakınları tarafından 1 aydır haber alınamıyor. Sosyal medya hesaplarından duyurular ve polis ekiplerinin arama çalışmaları devam ediyor.
Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı
Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.