Başkan Zolan’dan Miraç Kandili mesajı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV),Allah'ın sonsuz kudreti ile önce Mescid-i Haram'danMescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandiline kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Peygamber Efendimizin şahsında tüm insanlığa sunulmuş kutlu bir seyahatin sembolü olan bu mübarek gece, tümİslam dünyası için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Bu müstesna zaman dilimini hepimiz bir fırsat olarak değerlendirmeli, ülkemizin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacı olan bugünlerde afet bölgesindeki vatandaşlarımız için başta olmak üzere Yüce Allah’ıma dua etmeli, gönül dünyamızı kötü duygulardan arındırmalıyız” ifadelerini kullandı.
Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Denizli ve ülke olarak tüm imkânlarımızla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Bu zor günlerimizde birbirimize sahip çıkmalı, afet bölgesindeki kardeşlerimize yardım elimizi uzatmaya devam etmeliyiz. Allah’ım milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle bu mübarek gecenin, Denizli’miz, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.Denizlili hemşehrilerim başta olmak üzere bütün İslâm âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyorum."
İlginizi Çekebilir
TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi
Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.
Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"
Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.
Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.
Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti
Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.
Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi
- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.
Buldan'da başlayan yangın Aydın'ın bazı mahallerine ulaştı
Denizli'nin Buldan ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın dün akşam Aydın'ın bazı mahallerine kadar ulaştı. Havadan ve karadan ekiplerin müdahalelerde bulunduğu yangın devam ediyor.