© Haber Acıpayam 2022

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü Acıpayam ‘da düzenlenen törenle kutlandı.








Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü Acıpayam Şehitliğinde  düzenlenen törenle başladı.

Törene Acıpayam Kaymakamlığı  vekalet eden Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, şehit ve gazi ailesi yakınları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehitliğe çelenklerin konulmasının  ardından şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı söylendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından okunan dualar şehitlere gönderildi ve tören kıtası şehitler anısına üç el saygı atışı yaptı.

ANMA PROGRAMI  TALİP ÖZKAN KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Acıpayam Talip Özkan Konferans salonunda anma programı düzenlendi.

Acıpayam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Duygu dolu anları içeren tiyatro gösterimi ve okunan şiirlerin ardından  ilçe genelindeki okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.

 
Akşam ise halka sunulan '' Geleceğini Biliyordum'' adlı tiyatro oyunu büyük beğeni aldı.

Talip Özkan Sanat Merkezinde sahnelenen oyuna Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, eşi Uz. Dr. Sermin Altındiş Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Acıpayam Anadolu İmam Hatip Lisesi Fatih Akyol, öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Oyun sonunda Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, oyun ekibine çiçek takdim ederek, duygulu anların yaşandığı bu programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun dedi.









İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER