© Haber Acıpayam 2022

Dayanışma Merkezinden 1284 depremzede ihtiyacını karşıladı

 Merkezefendi Belediyesi’nin depremzedeler için mağaza şekline getirmiş olduğu Dayanışma Merkezinden şu ana kadar bin 284 kişi yararlandı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Daha gelecek çok ailemiz, ihtiyaç sahibi çok afetzedemiz var. Dayanışma içinde yaraları sarmaya devam edeceğiz” dedi.

Merkezefendi Belediyesi, afet bölgesinden Denizli’ye gelen afetzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde afetzedeler için mağaza şekline getirilen ‘Dayanışma Merkezi’nden bugüne kadar bin 284 depremzede yararlandı. ‘Dayanışma Merkezi’ne giden afetzedelerin kullanılmamış kıyafet, ayakkabı, bot, eldiven, atkı, bere, kalın çorap, iç giyim, gıda, hijyen ürünleri, bebek bezi ve maması gibi ürün ihtiyaçları personellerin yardımıyla gideriliyor.

“Bu dayanışma bize can, bize umut oluyor”
Dayanışma Merkezi’ne şehrin her tarafından malzemeler geldiğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Depremin ardından günler çok zor geçti. Bu süreçte biz de ülkemizin dört bir yanındaki tüm yurttaşlarımız gibi yaralarımızı sarmak adına elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu birliktelik, bu dayanışma bize can, bize umut oluyor. Dayanışma Merkezimiz’den bugüne kadar 1284 afetzede ailemiz sayenizde ihtiyaçlarını karşıladı. Buraya bazen bir çocuk oyuncağını, bazen bir öğrenci bursuyla aldığı birkaç kilo bakliyatı, bazen de yaşlı bir amcamız elinde avucunda olan tüm parasıyla aldığı erzakları getiriyor. Bu iyilik, bu güzellik, millet olarak bizim en büyük gücümüz. Daha gelecek çok ailemiz, ihtiyaç sahibi çok afetzedemiz var. Dayanışma içinde yaraları sarmaya devam edelim. Merkezefendi Kültür Merkezimizde iyilikleri büyütelim. Tüm hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” ifadelerini kullandı.

Öncelikli ihtiyaç malzemeleri
Öte yandan depremzedeler için öncelikli olarak kullanılmamış kıyafet, ayakkabı, bot, eldiven, bere, atkı, gıda ürünleri, bebek bezi ve maması, kişisel hijyen malzemeleri ve temizlik ürünlerine ihtiyaç duyuluyor.

İlginizi Çekebilir

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti

Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi

- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

Buldan'da başlayan yangın Aydın'ın bazı mahallerine ulaştı

Denizli'nin Buldan ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın dün akşam Aydın'ın bazı mahallerine kadar ulaştı. Havadan ve karadan ekiplerin müdahalelerde bulunduğu yangın devam ediyor.

TÜM HABERLER