© Haber Acıpayam 2022

Denizli organ bağışından 6. sırada

 Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Her Bağış Yeni Bir Hayat’ projesi kapsamında 2020 yılında bin 393 kişi organ bağışında bulundu. Bu rakamla Denizli, Türkiye’de en çok bağış yapılan 6. il oldu.

2019 yılında Denizli’de organ bağış sayılarını arttırmak için hayata geçirilen ‘Her Bağış Yeni Bir Hayat’ projesi kapsamında kamu kurumları, belediyeler, pazar yerleri, alışveriş merkezleri gibi yerlerde açılan organ bağış stantları ve verilen eğitimlerle organ bağışına dikkat çekilmiş, vatandaşla organ bağışının önemi anlatılmıştı. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 2020 yılında pandeminin de etkisiyle organ bağışında bulunan kişi sayısının azaldığını, bu yıl Denizli’de bin 393 kişinin organ bağışında bulunduğu ve Denizli’nin bu rakamlarla en çok bağış yapılan 6. il konumunda yer aldığını açıkladı. Organ bağışına olan ihtiyacın pandemi döneminde de devam ettiğini belirten Öztürk; “ Organ nakli, tedavisi sadece nakil ile mümkün olan organları hasar görmüş hastalarda büyük umut ışığı olmaktadır. Denizli’de organ bağış sayısının az olmasından yola çıkarak başlattığımız proje ile organ bekleyen hastalara umut olmak istedik" diye konuştu.

Denizli en çok bağış yapan 6. il
Organ bağışında duyarlılığı arttırmak istediklerini belirten Öztürk, "Denizlili vatandaşlarımız da başlattığımız projeye kayıtsız kalmayarak Denizli’yi 2019 yılında Türkiye’de en çok bağış yapılan il konumuna getirmişti. 2020 yılında pandeminin de etkisiyle bağış sayıları ister istemez düştü. Bin 393 vatandaşımız organ bağışında bulunarak İzmir, İstanbul, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli’den sonra en çok bağış yapılan 6. il olduk. Rakamlarımız yeterli mi? Tabi ki değil. Biz organ bağışı konusundaki duyarlılığımıza, farkındalık çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bağışta bulunmayan tüm vatandaşlarımızı da organ bağışında bulunarak umut ışığı olmaya davet ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu

Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

TÜM HABERLER