© Haber Acıpayam 2022

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası 4 mevsim cazibe merkezi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hizmete aldığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası 4'üncü yılını geride bıraktı. Bugüne kadar 2,5 milyondan fazla misafir ağırlayan tesis 4 mevsim cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

4 yılda 2,5 milyondan fazla misafir ağırladı

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası 4 mevsim cazibe merkezi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hizmete aldığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası 4'üncü yılını geride bıraktı. Bugüne kadar 2,5 milyondan fazla misafir ağırlayan tesis 4 mevsim cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Ege'nin en uzun teleferiğine sahip Türkiye'de ise eşi benzeri olmayan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 4'üncü yılında 2,5 milyondan fazla misafire ev sahipliği yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin en büyük projelerinden olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 17 Ekim 2015'te hizmete alınmasının ardından sadece Denizlililerin değil, Türkiye'nin 4 bir tarafı ve yurtdışından gelen misafirlerin de uğrak noktası haline geldi. Ege'nin en uzun teleferiğine sahip ve Türkiye'de ise eşi benzeri olmayan proje ilk günden itibaren vatandaşların yoğun ilgisini çekti. 7'den 70'e her gün binlerce kişinin akın ettiği tesis yayla turizminin de merkezi oldu. Muhteşem manzarası ve insanları kendine hayran bırakan yapısıyla 4 mevsim cazibe merkezi olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, turizmcileri de harekete geçirdi. Tesise özel turlar da düzenlenmeye başladı.

Denizli turizmine yeni bir soluk

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın kente kazandırdıkları en büyük projelerden bir tanesi olduğunu belirterek, tesisin Denizli turizmine yeni bir soluk getirdiğini söyledi. Denizli'nin artık yayla turizminin merkezi olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Doğanın her anlamda kendisini hissettirdiği Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylamız 4 mevsim cazibe merkezi haline geldi. Yazın sıcaktan bunalan kışın ise kar görmek isteyen vatandaşlarımız buraya akın ediyor" dedi. Tesisi 4 yılda 235 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini anlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Muhteşem doğasının yanında burada konaklama imkanları, sosyal alanlar, oyun ve eğlence mekanlarıyla vatandaşlarımıza ayrı bir güzellik sunduk. Denizlimize böylesine güzel bir değeri kazandırdığımız için mutlu ve gururluyuz."

Doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Kış mevsimi ile birlikte beyaza bürünen, baharın ilk günlerinden itibaren ise yeşilin tüm tonlarını bünyesinde barındıran 1500 metre rakımdaki Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda bungalov evler, çadır kamp alanı, restoran ve piknik alanı ziyaretçilerine hizmet veriyor. Yöresel tatların da sunulduğu tesis tabloları aratmayan güzelliğiyle doğa tutkunları için aranan yerlerin başında geliyor.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

TÜM HABERLER