EVDE SAĞLIK, 3 YAŞINDA
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin "Sağlık Birimi" 3 yaşına girdi. Bugüne kadar 13.500 vatandaşa muayene, enjeksiyon ve pansuman gibi hizmetler veren sağlık birimi, 5.000 kişinin de hasta naklini yaptı. “Denizli'de kimse sahipsiz kalmayacak” diyen Başkan Zolan, onbinlerce vatandaşa evde bakım ve sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.
“Denizli'de kimse sahipsiz kalmayacak” sloganıyla faaliyete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin "Evde Sağlık" birimi 3 yaşına girdi. 16 Kasım 2017’den bugüne günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen vatandaşların; tanısı konulmuş sağlık sorunlarının ev ortamında planlanan tedavisinin takibi ve uygulamasını yapan birim 3 yılda 13 bin 500 vatandaşın imdadına koştu. Doktor muayenesi, enjeksiyon, serum ve pansuman gibi bugüne kadar 13 bin 500 vatandaşa 342 bin kez hizmet veren Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin sağlık birimi tam donanımlı ambulanslarla 5 bin kişinin de hasta naklini gerçekleştirdi.
Tam donanımlı ambulanslarla hasta nakli
Evlerden sağlık kuruluşlarına ya da sağlık kuruluşlarından evlere 5 bin kişinin 26 bin 500 kez hasta naklini gerçekleştiren sağlık birimi toplamda 18 bin 500 vatandaşın sağlık hizmeti ihtiyacına cevap verdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin evde bakım birimi ise günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.
"Aşkla, muhabbetle hemşehrilerimizin yanındayız"
Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin Denizli’nin tamamında gönüllere dokunmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Osman Zolan, merkezin 19 ilçe ve 616 mahallede hizmet verdiğini söyledi. Denizlililerin çok önemli bir ihtiyacına yanıt verdiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Onbinlerce vatandaşımıza evde bakım ve sağlık hizmeti veriyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, nerede yardıma muhtaç bir vatandaşımız varsa, nerede bize ihtiyaç varsa gece gündüz demeden aşkla, muhabbetle hemşehrilerimizin yanındayız" dedi. Belediyecilik faaliyetlerinin ötesinde gönüllere dokunmanın da tarif edilemez bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Başkan Zolan, "Kapısı çalınmayan, derdi sorulmayan insanımız kalmayacak', anlayışıyla başlattığımız projemizde bugüne kadar on binlerce vatandaşımıza ulaştık. İnşallah gönüller yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“Denizli’de yaşayan herkes mutlu olsun”
Evde Bakım ve Sağlık Merkezi ile vatandaşların dertlerine derman olmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Kurduğumuz bu merkezle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim çalışma isteğimiz ve arzumuz, hemşehrilerimizin dualarıyla katlanarak artıyor. Biz istiyoruz ki, Denizli’de kimse 'ben yalnızım' demesin, bilsin ki ona uzanacak bir el, yarasını saracak birileri var. Bütün gayretimiz Denizli’de yaşayan herkes mutlu olsun" dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.