© Haber Acıpayam 2022

İş yeri temel inşaatı kazasında Bizans dönemine ait mezar bulundu

Denizli’de, bir inşaat firmasının temel kazma işlemi sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen içinde üç yetişkinin bulunduğu düşünülen mezar bulundu.

Denizli’de, bir inşaat firmasının temel kazma işlemi sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen içinde üç yetişkinin bulunduğu düşünülen mezar bulundu. 
Edinilen bilgiye göre, Pamukkale ilçesi Kervansaray Mahallesi’nde faaliyet yürüten bir inşaat firması iş yeri inşaatı temel kazma işlemi sırasında kemiklere rastladı. Çalışmalarını durduran ekipler polise ihbarda bulunarak durumu bildirdi. Polis ekipleri de olayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Müze Müdürlüğü ekiplerine bildirerek yardım istedi. İnşaat alanına gelen Müze Müdürlüğü yetkilileri inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yapılan incelemede kemiklerin Bizans dönemine ait olabileceğini düşünülerek, bölgede arkeolojik kazı başlatıldı. Kaza çalışmalarında mezar içerisinde 3 yetişkine ait olduğu düşünülen insan kemikleri bulundu. Mezar alanında 2 arkeolog ve 3 görevli ile kazı çalışması devam ediyor. 
Mezarın bulunduğu tünele giren arkeologlar, kemikleri özenle çıkararak müze müdürlüğü yetkililerine teslim etti. Parçalanan kemiklerin inşaat alanında bırakılmaması için mezarın bulunduğu alandaki toprak elekle elenerek, kemiklerin topraktan ayrıştırılması yapıldı. Ekiplerin bölgedeki çalışması devam ederken, bölge güvenlik kordonuna alınarak girişe izin verilmiyor. Çalışmaların hafta içinde devam edeceği aktarıldı. 

İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER