© Haber Acıpayam 2022

İŞTE ACIPAYAM ESNAFI

Türkiye'nin birçok yerinde özellikle de fırınlarda uygulanan askıda ekmek projesine benzer bir proje Acıpayam esnafları tarafından hayata geçirildi.

Daha önce sosyal sorumluluk projesi adı altında Ankara’da ki Türkmenlere bir tır yiyecek,giyecek ve ev eşyası yardımında bulunan Cumhuriyet ilk-ortaokulu’ndan örnek bir proje daha.Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Kadir CAN’ın öncülüğünü yaptığı “Askıda Yemek” projesi hem esnaf hem de halkımız tarafından ilgi gördü.
Cumhuriyet ilkokulu öğretmenlerinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlattığı “Askıda Yemek” projesine esnaflardan destek geldi.İlk olarak lokantaların destek verdiği projeye Acıpayam’da Efe döner, Pamukkale Restoran ve Oba Lokantası katıldı.
Projenin çıkış noktası köylerden ilçe merkezine gelen fakir öğrencilerin bir lokantaya gidip sıcak bir çorba içmesi düşüncesi.Bu proje fikrinin ortaya çıkması sonucu lokanta sahipleri ile görüşüldü ve lokanta sahipleri de projeyi sahiplendi. Projenin mimarı Kadir CAN “Bu proje aslında bizim kültürümüzde var olan hatta bazı illerde halen yaşatılmakta olan sadaka taşı adeti gibi veren el ile alan elin kim olduğu belli olmaksızın yapılan hayır projesidir.Sistem şu şekilde işleyecek “Askıda Yemek” projesini sahiplenen lokantalarımızda bu projeye özel bastırılan afişler yer alacak.Lokantaya gelen hayırsever müşteriler gönlünden geçen hayrı yapacak askıya bir yemek fişi asılacak yemek fişini gören fakir öğrenciler buraya gelip istediği yemeği yiyebilecek.Sadece fakir öğrenciler değil halkımızdan da ihtiyaç sahipleri gelip buralardan yemek yiyebilecek.Şimdilik lokantalarda başlattığımız bu projeyi ilerleyen zamanlarda daha da genişletmeyi düşünüyoruz yardımsever halkımızdan, esnaflarımızdan ve diğer lokanta sahiplerinin de desteklerini bekliyoruz” dedi.






İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER