© Haber Acıpayam 2022

İstiklal Marşı 103Yaşında

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Zolan, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy,eşsiz eseri İstiklal Marşı ile bu vatana olan sevdasını ve Türk milletinin bağımsızlığına olan inancını kaleme almıştır” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İstiklal Marşı'nın Kabulüve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadelenin zor koşullarında kaleme aldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin alametifarikası niteliğindekiİstiklal Marşı’nın eşi benzeri olmayan bir eser olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “İstiklal Marşımız 12 Mart 1921’de TBMM tarafından 724 şiir arasından seçilerek kabul edilmiştir. Milli Şairimiz, ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda’ dizeleriyle Türk milletinin bağımsızlığına ne derece düşkün olduğunu, aziz şehitlerimizi ve o kutlu mücadele ile yeniden varoluşu anlatmıştır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy,eşsiz eseri İstiklal Marşı ile bu vatana olan sevdasını ve Türk milletinin bağımsızlığına olan inancını kaleme almıştır” ifadelerini kullandı.

 

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un aynı zamanda Türk milletininen önemli mütefekkirlerinden biri olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ‘Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’Aziz Türk milleti, 103 yıl önce kaleme alınan bu eşsiz eseri dün olduğu gibi bugün ve yarın da gururla söylemeye devam edecektir. Bu vesilelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve ebediyete irtihal eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

 

İlginizi Çekebilir

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

TÜM HABERLER