© Haber Acıpayam 2022

Okullarının 12 yıllık ihtiyacı konferans ve kapalı spor salonu için platform kurdular

Denizli Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları, 12 yıl önce yeni binasına taşınan okulun ihtiyacı olan konferans ve kapalı spor salonunun yapılabilmesi için platform kurdu.

1943 yılında kurulan ve 20 Eylül 2010 tarihinde yeni binasına taşınan Orhan Abalıoğlu MTAL, Denizli’nin en büyük meslek okulu olarak dikkat çekiyor. Okulun 12 yıllık binasının en büyük ihtiyaçlarının başında ise bağımsız bir konferans ve kapalı spor salonunun bulunmaması geliyor. Daha önce 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında Okul Aile Birliği tarafından gündeme getirilen bu acil ihtiyaç, bu kez de kendi dönemlerinde giderilemeyen eksikliğin telefi edilmesi için bir çatı altında toplanan Orhan Abalıoğlu Mezunları Platformu tarafından gündeme taşındı. Okulun genç mezunları, okulun acil ihtiyacının giderilmesi için okula ismi verilen hayırsever aile veya Bakanlıktan talepte bulundu.

Mezun oldukları okullarına ‘kapalı spor salonu’ ve ‘konferans salonu’ yapılması için bir yola çıktıklarını ifade eden Platform Başkanı Mustafa Yokuş, “Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencileri, öğretmenleri ve mezunları ile Denizli’nin önde gelen kurumlarından birisidir. Okulumuzda seminer, söyleşi ve konferans etkinlikleri için konferans salonuna ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca okulumuz spor alanında bulunan, beton spor alanının da yetersiz kaldığı görülmektedir. Okulun çevrede tanınıp cazibe merkezi olması açısından hiçbir eksiği bulunmaması gerekiyor. Tam donanımlı, teknik altyapısı tamamlanmış, sadece okulumuza değil tüm bölgeye hitap edebilecek bir konferans salonu istiyoruz. Okulumuzun Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana okul içi okullar arası birçok spor branşında etkinliklere katılan öğrencilerimiz katıldıkları spor müsabakalarında okulumuzun adını en güzel şekilde temsil etmiş ve gerek il içinde gerekse il dışında birçok başarıya imza atmıştır. Beton alan, çocuklarımızın sağlığını tehdit ederek sıkça sakatlanmalara ve yaralanmalara yol açtığı bilinmektedir. Kapalı spor salonu yapılması ile daha çok öğrencimiz sportif faaliyetlere katılmasını sağlayabiliriz. Sportif alanlarda beceri ve ilgisi olan öğrencilerimizin tespit edilmesinde de yararı olacaktır. Okulumuz adına sportif alanda daha çok başarı sağlayabileceğimiz ve çıtayı daha da yükseklere taşıyabileceğimize yürekten inanıyoruz. Hayırseverlere, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğüne, rahmetli hayırseverimiz, kurucumuz Orhan Abalıoğlu’nun ailesinin bu sesimize kulak vereceğini umuyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

TÜM HABERLER