PAKUT kapılarını gönüllülere açtı
ACIPAYAM Kahramanmaraş merkezli depremlerde canlar kurtaran PAKUT, yeni gönüllülere kapısını açıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Gönüllü olacak vatandaşlarımız mahallesinin kahramanı olabilir, Tüm vatandaşlarımızı afet gönüllüsü olmaya davet ediyorum” dedi.
Kısa adı PAKUT olan Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi, 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl dönümünde 2020 yılında Pamukkale Belediyesi personelleri arasından gönüllü olanların katılımı ile kuruldu. İlk etapta 27 gönüllü ile çıkılan yolda PAKUT üyeleri, Akut Enstitüsü, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yüzlerce saat süren teorik eğitimler aldı.
Asrın felaketinde hayatlar kurtardılar
PAKUT, asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli, ülkemizin 11 ilini etkileyen depremin ilk gününden itibaren Hatay’da arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi. “Şükürler olsun ya Rabbim” sözleri ile PAKUT’un Hatay’daki arama kurtarma çalışmalarının simgesi olan 52 yaşındaki Sabreye Kahraman ile birlikte birçok canı enkazdan kurtaran PAKUT, Pamukkale’ye döner dönmez, büyüme kararı aldı. Kahramanmaraş depreminin ilk gününden itibaren bölgede aktif görev alan PAKUT, ilçedeki 61 mahallede yeni gönüllülerle “Pamukkale Afet Gönüllüleri” ekiplerini kurmaya başlıyor. PAKUT gönüllüsü olmak isteyen 18 yaş üstü tüm vatandaşlar mahalle muhtarlıklarına başvurarak ya da internet adresindeki form aracılığıyla başvuruyu tamamlayabiliyor. Yapılacak başvuru sürecinden sonra gerekli eğitimlere katılacak olan gönüllüler PAKUT üyesi olarak, afet anlarında canlar kurtarmaya hazır hale gelecek. Konuyla ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 61 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek bilgilendirmede bulundu. Pamukkale Belediyesi, 2022 yılı içinde düzenlenen 7. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda İyi Yönetişim ve Halkla İlişkiler kategorisinde belediye bünyesinde Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi (PAKUT) kurulması ile üçüncü olmuştu.
İlginizi Çekebilir
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Denizli’de Elon Musk’a taş çıkaran vatandaş, Tesla’nın Cybertruck videolarından ilham alarak, boş vakitlerinde hurda malzemeleri değerlendirip evinde tek kişilik elektrikli bir pick-up üretti.