Trafiğin kalbi burada atıyor
ACIPAYAMDenizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Büyükşehir Belediyesinin, Akıllı Şehirler Projesi kapsamında hayata geçirdiği Trafik Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarete Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, daire başkanları ve beraberindekiler eşlik etti. Teknik alt yapısı tamamen yerli ve milli olarak Denizli'de üretilen Trafik Yönetim Sistemi hakkında bilgi veren Başkan Osman Zolan, Vali Atik’e sistem üzerinden şehir trafiğini nasıl kontrol ettiklerini, trafik yoğunluklarına yaptıkları anlık müdahaleleri anlattı. Denizli'de 100 farklı kavşağın aynı anda izlenip, trafik akışına tek merkezden müdahaleler yapıldığı, yeşil dalga sistemi ile trafik ışığı sürelerinin trafik yoğunluğuna göre otomatik olarak belirlendiği anlatılırken, Trafik Yönetim Merkezi’ndeki görevliler ziyaretçilere detaylı bir sunum yaptı. Sisteme hayran kalan Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve beraberindekiler, gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.
Denizli'nin içme suyu sistemi de akıllı
Katılımcılar daha sonra Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek Denizli’de içme suyu sisteminin tek merkezden yönetildiği SCADA Şube Müdürlüğünde incelemelerde bulundu. SCADA sisteminin, içme suyu şebekesinin etkin ve verimli bir şekilde kontrol ve kumandasını sağladığı ifade edilirken, su depolarının su seviyeleri ve hacimleri, su depolarından şebekeye verilen ve bir üst kademeye basılan su miktarları, terfi hat basınç değerleri, motor ve vanaların durum pozisyonları merkezden izlendiği aktarıldı. Vali Ali Fuat Atik, online olarak izlenen su yönetimi hakkında merak ettiği soruları sorarak, çalışanlara kolaylıklar diledi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.