© Haber Acıpayam 2022

Üniversitede bez çanta dağıtıldı

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) gün geçtikçe artan çevre kirliliğinin önüne geçmek ve plastik poşet kullanımı yerine doğa dostu bez çanta kullanılmasına teşvik amacıyla üniversite yerleşkesinde bez çanta dağıtıldı.

 Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) gün geçtikçe artan çevre kirliliğinin önüne geçmek ve plastik poşet kullanımı yerine doğa dostu bez çanta kullanılmasına teşvik amacıyla üniversite yerleşkesinde bez çanta dağıtıldı. 
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ öncülüğünde PAÜ Sosyal Tesisleri İktisadi İşletmesi Müdürlüğü tarafından başlatılan projede tekstil artıklarının değerlendirilmesi ve çevre dostu bez çanta kullanımına yönelik farkındalık oluşturmak amaçlandığı belirtildi. Projenin ilk adımında PAÜ Hastanelerinin kantinlerinde vatandaşlara ve üniversite çalışanlarına doğa dostlu bez çanta dağıtıldı. PAÜ’de yapılan fiziki ve teknik iyileştirme çalışmalarının yanında bu tür sosyal sorumluluk ve farkındalık projelerine her zaman destek verdiklerini aktaran Rektör Bağ, “Bugün bu sosyal sorumluluk projelerimizden birini daha PAÜ adına hayata geçirmenin mutluluğu ve memnuniyeti içerisindeyiz. Hem çevre kirliliğinin önüne geçmek hem de tekstil artıklarını değerlendirmek ve doğa dostu bez çanta kullanımına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla başlattığımız bu projemizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
Proje kapsamında çeşitli renklerde hazırlanan Gelecek Nesillere Yaşanabilir Bir Dünya Bırakalım sloganıyla PAÜ logolu doğa dostu bez çantaların ücretsiz olarak PAÜ Kınıklı Merkez Yerleşkesi Sosyal Tesisleri İktisadi İşletmesi Müdürlüğü bünyesindeki tüm fakülte kantinlerinden temin edilebileceği bildirildi. 

İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER