15 ülkeden gelecek eğitmenler Denizli'deki 400 kişiye İngilizce kursu verecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 ülkeden gelecek eğitmenler Denizli'deki 400 kişiye İngilizce kursu verecek
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen 'Bir Dil Bir Kültür Projesi’ne bu yıl da devam ediyor. Proje kapsamında 15 ülkeden gelecek 15 eğitmen, Denizli'deki 400 gence 6 hafta boyunca ücretsiz...
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen 'Bir Dil Bir Kültür Projesi’ne bu yıl da devam ediyor. Proje kapsamında 15 ülkeden gelecek 15 eğitmen, Denizli'deki 400 gence 6 hafta boyunca ücretsiz İngilizce kursu verecek.

Gençlik Meclisi Projesi, başlangıcı öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Konsey Genel Sekreteri Esma Toksoy, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Sezgin, Euro Desk Koordinatörü Davut Karaca, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı ve Bir Dil Bir Kültür Projesi Koordinatörü Gülter Betül Gürbuga katıldı.

Başkan Yardımcısı Çınar, projenin dünya barışına katkı sağlaması açısından da ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Çınar, “Bir Dil Bir Kültür Projesi bu yıl 3. kez düzenleniyor. Özellikle çok farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden gelecek gençlerimiz ülkemiz ve şehrimizdeki çocuklarımızla etkileşim halinde olacak. Bizim kültürümüzü yakından tanıma fırsatı bulacak, birlikte çalışacaklar. Bu, sadece dil eğitiminden ziyade farklı kültürlerin birbirlerini tanıması için önemlidir. Kent Konseyi olarak bu projeyi önemsiyoruz. Gençler, şehrimizin kültürel değerlerini gelenek ve göreneklerimizi tanıma şansı bulacak. Biz de onlarınkini tanıyacağız. Bu birliktelik dünya barışına katkı sağlayacaktır. Geçlerimiz, geleceğin teminatı olacaklar. Bu gençler, gelecekte dünyanın şekillenmesinde çok etkili olacaktır.” dedi.

Gençlik Meclisi Başkanı Sezgin de ilk projelerinin 3 yıl önce başladığını belirterek, “İlk başvurularda 800 başvuru almamıza rağmen bunlardan 500 katılımcıya İngilizce dil kursu verebildik. 2. yılda 250 civarında katılım oldu ve hepsine kurs verdik. Bu yıl 3. düzenleyerek, 15 farklı ülkeden 15 farklı eğitmenle Denizli'deki 400 gencimize kurs vereceğiz.” diye konuştu.

Koordinatör Gürbuga da yurt dışından gelecek eğitmenlerin 5 farklı kıtadan 15 farklı ülkeden seçildiğini vurguladı. Gürbuga, “Eğitmenlerimiz Brezilya, Trinidad, Tobago, Meksika, Fransa, Almanya, Arnavutluk, Letonya, Bosna Hersek, Ukrayna, Macaristan, Mısır, Fas, Filistin, Pakistan ve Endonezya'dır.” şeklinde konuştu. Projeye katılmak isteyenlerin Denizli Belediyesi Kent Konseyi’ne başvurması istendi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boya fabrikasında kopan kulak yerine dikildiÖnceki Haber

Boya fabrikasında kopan kulak yerine dik...

2014 SEÇİMLERİNDE ADAYIMSonraki Haber

2014 SEÇİMLERİNDE ADAYIM

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!