Babadağlılar Sitesi’nde sıcak karşılama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Babadağlılar Sitesi’nde sıcak karşılama
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel, Babadağ Gündoğdu Mahallesi’nde.
 Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel, Babadağ Gündoğdu Mahallesi’nde yaşayan ve heyelan nedeniyle Üçler Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan konutlara taşınan Babadağlılar ile bir araya geldi. Buluşmaya çok sayıda Babadağlı sanayici ve işadamı da katılım gösterdi. Babadağlılar Sitesi’nde yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşlar taleplerini dile getirdi.

Konuşmasına kendilerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı site sakinlerine teşekkür ederek başlayan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Burada sizler ile birlikte olmak büyük keyif. Çok güzel karşılandık hepinize teşekkür ediyorum. Babadağlı insanımızın üretmeyi seven, çalışkan olduğunu herkes biliyor. O küçük ilçede birçok güzellikler gerçekleştirmişler. Yetmemiş oradaki üretimleri Denizli’ye taşımışlar. Devasa fabrikalar kurmuşlar. Oda yetmemiş Denizli’nin ismini tüm dünyaya duyurmuşlar. İşte o isimlerden birçoğu burada. Kendilerine bu toplantımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. Oradaki üretme kültürü Denizli’ye birçok güzellikleri de beraberinde getirmiş. Denizli’nin imajına büyük katkılar koymuş. Bir zamanlar Denizli’nin tek eksiği şehirleşme idi. Dünyaya iş yapan sanayicimize yakışmayan kentimizi 2004 yılında Milletvekilimiz Nihat Zeybekci ile başlayan dönemde işadamlarımıza, sanayicimize yakışır hale getirdik. Bu sebeple bizi bugün burada da yalnız bırakmayan Sayın Zeybekci’ye ve kendisi’de bir Babadağlı olan Sayın Yüksel’e Denizli ve ülkemiz adına yaptıkları için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.


Doğup büyünen topraklardan ayrılmanın ne denli zor olduğunu bildiğini dile getiren Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “ O topraklardan, ata topraklarından, çocukluğunuzun, gençliğinizin geçtiği yerlerden ayrılmak başka bir yere gelmek zordur, üzücüdür biliyorum. Ama o bölgenin ne durumda olduğunu biliyorsunuz. Böylesi bir tedbir alınmamış olsa belki daha büyük acılar yaşanmış olacaktı. İnsanlarımız daha büyük acılar yaşamasın diye bu proje gerçekleştirildi. Belki zor oldu ama gerekliydi. Burada ki eksiklikleri ve taleplerinizi gidereceğiz. Buraları düzenleyecek ve size teslim edeceğiz. Yaptıklarımıza sahip çıkın. Bilin ki hepinizi çok seviyoruz” 

Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise konuşmasına böylesi bir toplantı gerçekleştirdiği için Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek başladı. Babadağlılar Sitesi sakinlerinin isteklerinin karşılanabilir talepler olduğunu dile getiren Milletvekili Yüksel konuşmasına şöyle devam etti: “ Belediye başkanımızın burada böyle bir toplantı düzenlemesi çok güzel. Başka yerlerde hizmet alabilmek için belediye başkanlarının kapısında nöbet tutulur, yolu gözlenir. Ama bizde vatandaşın ayağına gidiliyor. Biz size hizmetkarız, hizmet etmeye geldik mantığı hakim. Her mahalleye giden başkanımız oralardaki vatandaşların derdini dinliyor, çözüm üretiyor. Burada da sizlerin istekleri karşılanabilir talepler. Birçoğunu ise başkanımız yapmayı taahhüt etti. Kendisine bir Babadağlı olarak sizlerin adına teşekkür ediyorum.” 


Toplantıya katılan Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ise yapılan bu zoraki göçün zor olduğunu bildiğini ama özellikle çocukların eğitim imkanlarının artması açısından büyük fayda sağlayacağını söyledi. Milletvekili Zeybekci, “ Babadağlılar birer birer gelmişler Denizli’yi bir yerden başka bir yere götürmüşler. Denizli’nin sanayisinde, ihracatında, sosyal hayatında çok etkili olmuşlar. Bu kadar toplu halde geldiniz ne yapacaksınız bilmiyorum. Bu kadar Babadağlı’nın biranda gelmesi herhalde Denizli’nin dengesini bozacak. Sanayi bir başka boyuta geçecek. Bilim, teknoloji, sosyal hayat başka yerlere gelecek. Ne iyi etinizde geldiniz. Yaptığınız bu göç başka topraklara yapılmadı. Siz kendi şehrinize geldiniz. Babadağ’dan çok daha fazla Babadağlı Denizli’de yaşıyor. Biliyorum göç zordur. Gelişinizin en büyük faydasını çocuklarınız görecek. Sizler belki biraz zahmet göreceksiniz. Ama çocuklarınızın imkanları artacak. Onlar eğitimle ilgili büyük imkanlara kavuşacak. En iyi okullar Denizli’de. Burası sizin vatanınız. Yaşadığınız bu bölge ile ilgili taleplerinizi ise belediyemiz giderecektir. Burada huzurlu ve mutlu olacaksınız.” 


Babadağlılar Sitesi Yöneticisi Salih Zeki Yanaşık ise ziyaretten dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirerek “ Hasret sona erdi. Yalnız olmadığımızı gördük. Tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı sonrası bir süre siteyi gezen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve beraberindekiler kahve ikramı için site sakinlerinden Aysel Atasoy’un evine konuk oldu. 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Acıpayam vergi Dairesi Çalışanlarından Başkan Şevkan'a ziyaretÖnceki Haber

Acıpayam vergi Dairesi Çalışanlarından B...

Vergi Haftası Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle KutlanıyorSonraki Haber

Vergi Haftası Düzenlenen Çeşitli Etkinli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!