Vergi Haftası Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vergi Haftası Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor
Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ‘Vergi Haftası’ kutlamaları başladı.
 Maliye Bakanlığı ve bağlı birimleri tarafından verginin kalkınma ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ‘Vergi Haftası’ kutlamaları başladı. 

25 Şubat – 3 Mart 2013 tarihleri arasında kutlanacak olan 24. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyd Aruntaş ve Denizli Vergi Dairesi çalışanları Vali Abdülkadir Demir’i ziyaret ettiler. 
Denizli’de mükellef sayısının önemli oranda arttığına dikkat çeken Vali Abdülkadir Demir, “Bilindiği gibi Denizli, hem tarım, hem sanayi de hem de turizm de önde olan bir şehir. Denizli’nin en önemli özelliği, kendi Kanuni ödevleri konusunda Türkiye’de en dikkatli işadamlarının olduğu bir şehir. Bu anlamda özellikle vergisini veren ve kamu ile ilgili diğer mükellefiyetlerini yerine getiren insanlar. Dolayısıyla bizlerin işleri daha kolay. Bunu rakamlarla daha iyi görüyoruz. Özellikle 2012 yılındaki rakamlara bakıldığında tahsilat oranı oldukça yükseldiğini ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu memnuniyetle görüyoruz. 2011 yılında 61 bin 735 olan mükellef sayısının, 31 Aralık 2012 yılı itibariyle 64 bin 717’ye yükseldiği dolayısıyla mükellef sayısında önemli bir artış olduğu görülmektedir. Türkiye’de özellikle vergi tahakkuku anlamında 14. sırada olması bu kentin başarısını gösterir. Bu başarıda sizlerin gayretinin çok önemli olduğunu inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de daha çok bilinçlendirerek, daha çok anlatarak bu oranları arttırmak zorundayız. Çünkü biliyoruz ki, Türkiye’nin önündeki hedefler çok yüksek. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için de vergilendirilmiş kazancın toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılmasının sağlanması gerekiyor. Burada da bu haftanın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Babadağlılar Sitesi’nde sıcak karşılamaÖnceki Haber

Babadağlılar Sitesi’nde sıcak karşılama

İMAMLARA İŞARET DİLİ EĞİTİMİSonraki Haber

İMAMLARA İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!