DURUŞMAYA GELMEYEN CİHANER ZORLA GETİRİLECEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DURUŞMAYA GELMEYEN CİHANER ZORLA GETİRİLECEK
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de arasında bulunduğu 11 sanığın ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan yargılanmasına Yargıtay’da devam edildi. Mahkeme heyeti duruşmaya zorla getirilmesine karar...
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de arasında bulunduğu 11 sanığın ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan yargılanmasına Yargıtay’da devam edildi. Mahkeme heyeti duruşmaya zorla getirilmesine karar verilen fakat yine gelmeyen İlhan Cihaner’in duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Mahkemeye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gönderilen yazıda ise sanık olan MİT mensuplarının yargılanmasına izin verildiği bildirildi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde gürülen duruşmaya ilk olarak sanık MİT mensuplarının savunmalarının alınması ile başladı. MİT mensubu sanıklar iddia edilen suçları kabul etmediklerini belirtti. Sanıklardan Ş.D. ise davanın hedefinin kendileri değil MİT olduğunu öne sürdü. Sanıklar duruşmalardan halen görevli oldukları için vareste tutulmalarını istedi.

BAŞBAKANLIK MİT MENSUPLARININ YARGILANMASINA İZİN VERDİ

Savunmaların ardından mahkemeye heyeti Başbakanlık’tan gelen ve MİT mensuplarının hakkında yargılanıp yargılanmayacağını içeren kararı okudu. Başbakanlık, değişen MİT kanununa göre davada sanık olan 3 MİT mensubunun yargılanmasına izin verdi. Duruşmaya ayrıca Albay Dursun Çiçek tarafından müdahil olma ve davanın bazı davalarla birleştirme isteğini içeren dilekçe gönderildi.

Sanık CHP milletvekili İlhan Cihaner’in avukatları da davada 'Erzincan' kod adı ile bilinen gizli tanığın isminin dosyada nüfus cüzdanı sureti ile açıkça belli olduğunu ve gizli tanık 'Erzincan’ın kimliğinin açıkça belli olduğu için ifadelerine tekrar başvurulması için duruşma salonuna getirilmesini istedi.

Savcı verdiği mütalaada ise İlhan Cihaner’in zorla davaya getirilmesini ve MİT’in 3 mensubunun mahkemeye gönderilmesini istedi. Savcı ayrıca Dursun Çiçek’in gönderdiği dilekçe hakkındaki kararı mahkemenin takdirine bıraktı.

28 ŞUBAT'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, İlhan Cihaner ile ilgili verdiği ara kararda daha önce gönderilen zorla getirilme kararının akıbetinin araştırılmasını ve Cihaner’in yine duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Mahkeme, Dursun Çiçek’in gönderdiği dilekçede yer alan taleplerini ise daha önce verilen kararı değiştirecek gerekçeler içermediğinden müdahil olma ve dosya birleştirme isteklerini reddetti. Tanık koruma beyanı gereğince gizli tanık 'Erzincan’ın duruşmaya getirilme talebini reddeden mahkeme, MİT mensuplarının duruşmadan vareste tutulmasına ve haklarındaki inceleme, soruşturma raporu örneğinin mahkemeye gönderilmesini istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 28 Şubat 2014’e erteledi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Demir: Denizli’deki hayvancılık tesisleri Avrupa’da yokÖnceki Haber

Vali Demir: Denizli’deki hayvancılık tes...

75. YILINDA AYNI ÖZLEMLESonraki Haber

75. YILINDA AYNI ÖZLEMLE

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!