Vali Demir: Denizli’deki hayvancılık tesisleri Avrupa’da yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Demir: Denizli’deki hayvancılık tesisleri Avrupa’da yok
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ilde tarım ve hayvancılığın son 10 yılda büyük ilerlemeler kaydettiğini, özellikle hayvancılık alanındaki tesislerin Avrupa’da bile bulunmadığını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından...
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ilde tarım ve hayvancılığın son 10 yılda büyük ilerlemeler kaydettiğini, özellikle hayvancılık alanındaki tesislerin Avrupa’da bile bulunmadığını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Değerlendirilmesi Programı (KKYDP) kapsamında Denizli’de 576 kişiye makine ekipman alımı için 3 milyon 524 bin 945 liralık hibe desteği verildi. 34 makine ve ekipman için yapılan desteklemede hak sahipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle ekipmanlarını aldı. Törene AK Parti Milletvekili Bilal Uçar, Vali Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Gülsever, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hak sahibi çiftçiler katıldı.

Açılışta konuşan İl Müdürü Kutlu, tarım üretiminde kullanılan işgücü maliyetinin her geçen gün arttığını, bunu karşılayacak durumda olanların bile zaman zaman işçi bulmakta zorlandığını söyledi. Kutlu, “Buna ek olarak pek çok işletmenin işgücü yaşlanmakta ve birçok işi göremez hale gelmektedir. Bütün bu olumsuzluklar, tarımda makine işgücü kullanımını her zamankinden daha önemli hale getirmektedir.” dedi. Denizli’de KKYDP çerçevesinde yürüttükleri tarıma dayalı ekonomik yatırımlarla 2005 yılından itibaren 69 yatırımcıya 13 milyon 882 bin 390 liralık hibe yapıldığını kaydederek, “Altyapı ve sulama sistemleri içinse 18 yatırımcıya 3 milyon 296 bin 377 lira hibe, 21 kişiye bireysel sulama için 235 bin 341 bin lira hibe ve 2007-2013 yıllarında 2 bin 246 makine ekipman için 13 milyon 617 bin 559 TL hibe ödemesi vererek, 800 kişiye tarım sanayisinde istihdam sağlamış olduk.” şeklinde konuştu.

Vali Demir de ilin tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’de ilk 10’un içinde olunduğunu ifade ederek, “Denizli, birçok tarım ürünü üretiminde ilk üçte yer alıyor. Türkiye’de hem küçükbaş hem büyükbaşta Denizli’deki tesisler, Türkiye’yi bırakın, Avrupa’da yok. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

'40 YENİ SU KAYNAĞI TESPİT EDİLDİ'

Bu arada Denizli’yi dört bölgeye ayırıp yeni su kaynaklarını tespit ettiklerini aktaran Demir, şunları söyledi: “Buralara gidip çiftçilerimiz, birliklerimiz ve kooperatiflerimizle toplantılar yaptık. Denizli’nin potansiyel su kaynaklarını gözden geçirdik. Şu anda 40’ın üzerinde su kaynağı tespit ettik. Bunlar Devlet Su İşleri tarafından takip ediliyor. Bakanlığımız, Özel İdare'ye kaynak aktararak bu tesisleri tamamlanma aşamasına getirdi.”

Konuşmaların ardından Vali Demir ve diğer protokol üyeleri, makine ekipman alan hak sahiplerine hayırlı olsun temennisinde bulundu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
28 Şubat davasında 15 kişi tahliye edildiÖnceki Haber

28 Şubat davasında 15 kişi tahliye edild...

DURUŞMAYA GELMEYEN CİHANER ZORLA GETİRİLECEKSonraki Haber

DURUŞMAYA GELMEYEN CİHANER ZORLA GETİRİL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!