Homedeco Fuarı’nda Denizli, Kazaklılara tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Homedeco Fuarı’nda Denizli, Kazaklılara tanıtıldı
Denizli Valisi Abdülkadir Demir başkanlığında, Denizli Ticaret Odası ve Denizli İşadamları Derneği (DİAD), Kazakistan’da Denizli’yi tanıttı.
 Üç gün süren Kazakistan’daki fuar, araştırma ve inceleme iş gezisi, Denizli ile Türkiye’nin tanıtılması, Denizli’de üretilen tekstil ve tekstil ürünlerinin tanıtımı ve pazar payının artırılması, Denizlili potansiyel girişimcilerin Kazakistan ekonomisi hakkında ve sektörel bilgi edinmeleri, iki ülke iş alemi ve kurum temsilcilerinin tanışma ve görüşmelerinin sağlanması amacıyla gerçekleştirildi. 

Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in yanısıra Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ile Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İmran Eraslan ile Hüseyin Memişoğlu, yönetim kurulu üyeleri Salih Sarıkaya ile M. Kurutuluş Sarıkaya, Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın ile dernek üyelerinden oluşan heyet, ilk olarak, Kazakistan’ın Almatı kentinde düzenlenen 7. Homedeco Tekstil Fuarı’na katıldı. 

Türkiye’den yaklaşık 70 firmanın katıldığı fuarın açılışı, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer tarafından ve Kazakistan’ın Almatı Ticaret ve Sanayi Odası fuar yetkilileri ile vatandaşların katılımıyla açıldı. 

Başkan Özer, açılışta yaptığı konuşmada, Denizli’nin Türkiye’de önemli bir ev tekstili üreticisi olduğunu ifade ederek, “Denizli; ev tekstili alanında, bilhassa havlu-bornoz ürünlerinde, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin en önemli tedarikçisi konumundadır.

Denizli olarak Kazakistan ile de işbirliğimizi arttırmak amacıyla Homedeco Fuarı’nda Denizli’yi tanıtıcı stand açtık.” dedi. Fuarların ikili ticari ilişkilerin gelişmesinde önemli bir işleve sahip olduğuna işaret eden Özer, “Tekstil, kumaş, ev tekstili, mobilya ve iç dekorasyon sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getiren Homedeco Fuarı da, Denizli-Kazakistan işbirliği adına bir fırsattır. 

Teknolojik yeniliklerin sergilendiği, hem ithalat hem de ihracat potansiyellerini bünyesinde barındıran bu fuar, ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına çok önemli bir yere sahip olacaktır. Fuar organizasyonunu gerçekleştiren Türkel Fuarcılık’a teşekkür ediyor, fuarın hem Türkiye hem de Kazakistan açısından hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. 

Yapılan konuşmalar sonrasında açılış kurdelesi kesilerek, fuara katılımcılarına “hayırlı olsun” ziyaretleri gerçekleştirildi. 

Denizli Ticaret Odası’na ait 25 metrekarelik stantta bulunan Denizli’yi tanıtan tekstil ürünleri ile diğer sektörlere ait ürünler, fuara katılan ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 
“Kazakistan Türk yatırımcıları bekliyor”Kazakistan incelemeleri kapsamında ikinci gün, Denizli heyeti, Kazakistan Almatı Valisi Ahmetzhan Esimov’u ziyaret etti. 

Gerçekleştirilen ziyarette Esimov, Almatı’da yatırım yapan Türklerden çok memnun olduklarını, Türk yatırımcıların işlerini kolaylaştırmak için çeşitli düzenlemeler yaptıklarını, Denizlili yatırımcıları da Almatı’ya beklediklerini söyledi.

Denizli heyeti adına konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, yatırımcıların buradaki başarılarının ve imkânlarının çok iyi olduğunu, Kazakistan ile ilişkilerin Türkiye için çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Denizli’nin sanayisi ve Pamukkale hakkında da ayrıntılı bilgi veren Denizli Valisi Demir, Almatı Valisi Esimov’u Denizli’de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. 

Ziyaret sonunda Almatı Valisi Esimov, Denizli heyetine çeşitli hediyeler takdim ederken, Denizli Valisi Demir, Başkan Necdet Özer ve DİAD Başkanı Aydın Denizli’yi simgeleyen hediyeler verdi. 

Heyet ardından Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti. Başkonsolos Sadin Ayyıldız, Almatı Ticaret ataşeleri Derviş Ender Öztürk, Osman Elgün ve Kültür Ataşesi Nilgün Kılıçarslan’ın hazır bulunduğu toplantıda, Denizli heyetine Kazakistan ve Almatı’daki fırsatlar hakkında bir sunum yapıldı. Sunumda, kısaca, şunlara yer verildi: 

KAZAKİSTAN’DA DENİZLİ TURİZMİ DE ELE ALINDI 

Kültür Ataşesi Nilgün Kılıçarslan, yaptığı konuşmada, turizm sektöründe 16 milyonluk Kazakistan’dan 380 bin kişinin Türkiye’ye turist olarak gittiğini ifade ederek, “Daha çok deniz, kum, güneş için Türkiye’ye giden Kazak turistler, genellikle Antalya ve Bodrum’u tercih etmektedirler.” dedi. 

Heyet adına açıklama yapan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Kazakistan ve Almatı’ya basın-yayın yoluyla ve çeşitli etkinliklerle Denizli’nin tanıtımının yapılmasının bölgedeki turizm potansiyelinin ve iş potansiyeli için olumlu olacağını ve bu yönde çalışmalara hız verilmesinin önemli olduğunu açıkladı. 

Kültür Ataşesi Nilgün Kılıçarslan, özellikle termal turizm açısından turist sayısının arttırılabilmesi için Kültür Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü’ne yapılacak başvuru ile Denizli tanıtımının arttırılma çalışmalarını başlatılabileceklerini açıkladı.
Heyet, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ile birlikte Almatı’daki Atakent Exhibition Center’de bulunan fuar alanına tekrar giderek, Türk ve Denizli firmalarını tek tek ziyaret etti. 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Voleybolunda ilk kadın antrenörÖnceki Haber

Türk Voleybolunda ilk kadın antrenör

Gönül Elçileri Denizlide BuluştuSonraki Haber

Gönül Elçileri Denizlide Buluştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!