Olimpik standartlara sahip Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu tamamlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Olimpik standartlara sahip Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu tamamlanıyor
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katılımı ile Denizli’de Mayıs ayında temeli atılan olimpik Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu'nda son etap çalışmaları yapılıyor. 'Denizli’de Yüzme Bilmeyen Kimse Kalmayacak' hedefi ile yola çıktıklarını...
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katılımı ile Denizli’de Mayıs ayında temeli atılan olimpik Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu'nda son etap çalışmaları yapılıyor.

'Denizli’de Yüzme Bilmeyen Kimse Kalmayacak' hedefi ile yola çıktıklarını ifade eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘TEV Anadolu Lisesi'nde yaptıkları yüzme havuzunun akabinde ikinci yüzme havuzunu Kayıhan'da yaptıklarını ifade etti. Zolan, "Şu anda çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Amacımız, gencinden yaşlısına tüm Denizli halkına yüzmeyi öğretmek. Bu amaçla da mayosuyla, gözlüğüyle, bonesiyle ve her türlü ekipmanlarıyla çocuklarımıza ücretsiz yüzme kursları vereceğiz. Bu yaz 2 binden fazla çocuğumuza ücretsiz yüzme kursu verdik. İnşallah bu havuzumuzda çok daha fazla kişiye ücretsiz yüzme kursları vereceğiz.” dedi.

Denizli'nin, spor alanında son 9 yılda hayal edilemeyen yerlere geldiğini ifade eden Başkan Zolan, ''Türkiye’de ilk geleneksel spor oyunları merkezini biz yaptık. Denizli Belediyesi tarafından sporun her alanında yapılan bütün kurslar ücretsiz olarak düzenleniyor. Yine kentimizin her mahallesine basketbol ve voleybol sahaları yaptık. Bunun yanında sentetik futbol sahalarını ilk biz yaptık. Kapalı spor salonlarımız ise bugün tüm Türkiye'de örnek gösteriliyor. Göreceksiniz, birkaç yıl sonra Denizli amatör sporun başkenti olacak. Spor alanında yapılacak değerlendirmelerde, Denizli inşallah bu alanda bir numara olacak. Bunu birlikte başaracağız. 2009’da ne söz verdiysek 3-4 katını yaparak sizlerin huzuruna geldik. 2009’da ise 77 dev projeyle karşınıza çıktık. Şimdi hepsini tek tek yapıyoruz. Bu şehirde her ne taş üstünde taş görünüyorsa, her gelen geçen bu şehirden bir şeyleri görerek taktir edip geçiyorsa bilin ki bu sizin kardeşleriniz, evlatlarınız tarafından yapıldı. Biz bu şehre sadece ve sadece hizmet ettik ve bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

4 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde yapılacak Kayıhan Yüzme Havuzu'nda 1 büyük yarı olimpik havuz ile 1 küçük eğitim havuzu yer alacak. Dünya standartlarındaki bu havuzlar su altı hokeyi, sportif yüzme ve eğitim çalışmaları için de kullanılabilecek.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Kahvaltı yapan öğrenciler okulda daha başarılı oluyor’Önceki Haber

‘Kahvaltı yapan öğrenciler okulda daha b...

Denizli Belediyesi 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi' aldıSonraki Haber

Denizli Belediyesi 'İş Sağlığı ve Güvenl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!